Author: admin

Opnames Playground

Voor hun nieuwe CD hadden we onlangs de rockband Playground in de studio. De band maakt strakke, volwassen rocknummers, allemaal eigen werk. 

Momenteel staan er al 8 nummers heel netjes op de band (de meeste tracks direct afkomstig uit één take!) en is er een voorlopige tussenmix gemaakt waar iedereen al een lekker gevoel bij heeft. In het voorjaar van 2019 zullen hier nog een aantal nummers aan toegevoegd worden en gaan we de afmixstudio in om alles definitief af te mixen tot een professioneel resultaat. Tot nu toe al een zeer welluidend album! Hopelijk aankomend voorjaar kunnen we hier een link naar hun nieuwe release plaatsen!

ICSF 2018 dag in de studio

WSV Ceres heeft dit jaar opnieuw de CatharijneStudio ingehuurd voor de registratie van het Intercorporaal Songfestival 2018. We kennen Ceres al jaren en we hebben met deze vereniging en die van Utrecht al vele succesvolle producties gedaan. Zoals altijd verliep de samenwerking ook dit keer weer zeer goed. De inzendingen van Wageningen (Ceres) zelf, Utrecht en Leiden zijn vlotjes en heel muzikaal op de band gezet in 1 dag. Het resultaat zijn 3 zeer lekkere nummers die zo op de radio kunnen. Kijk voor meer info op de webpage van het festival: https://www.facebook.com/ICSF2018/

Minerva Music Machine (de inzending van Leiden) heeft geheel terecht gewonnen met het nummer Waardeloos Genadeloos: Van harte gefeliciteerd!

Die Holzers blaaskapel (op locatie!)

Kort geleden hebben we een speciale opdracht gekregen, namelijk meersporige opname op locatie! De Houtense blaaskapel “Die Holzers” wilden in hun eigen repetitiezaal opgenomen worden. Omdat dit een behoorlijke blaaskapel is hadden we uiteindelijk 12 sporen met 12 microfoons nodig. De opnames zijn een groot succes geworden en na toevoegen van de juiste “Berg galm” was iedereen helemaal tevreden. De nummers zijn onlangs op EP uitgebracht. Zodra deze online staat plaats ik hier een linkje.

Plastic Alchemist (EP)

Kort geleden op het New Orleans festival in Utrecht is een nieuwe samenwerking opgestart met Plastic Alchemist (Lewis Andrew, UK) die momenteel in Utrecht woonachtig is. 

Lewis is een multi-instrumentalist uit Manchester die net een nieuwe EP heeft gemaakt: Plastic Alchemist. Een zeer muzikale trip in de wereld van spacey gitaar rock, die verder gaat waar Pink Floyd ooit ophield. De samenwerking is begonnen met de remix in onze afmixstudio van nummer 4 van dit album: “Feels Like I’m Coming Round“. Lewis was ook gelijk enthousiast over de remix en deze is direct op de EP gekomen! Dit is alvast een tof eerste resultaat van Lewis heeft voortgebracht.. we kijken allemaal uit naar wat de toekomst gaat brengen!

Luister naar dit geïnspireerde en wereldse album hier.

Unmasked Men – Everything changes

De Utrechtse formatie “Unmasked Men” heeft een EP opgenomen, gemixt en gemasterd in onze muziekstudio genaamd Everything Changes.

EP available via unmaskedmen@yahoo.comHet is een pop/rock EP geworden van 7 nummers. De muziek heeft een rocky en symphonische kant. De meeste nummers beginnen als soft/rock/ballad en bouwen op naar stevige rock thema’s. De EP is hier te beluisteren (op Spotify) https://open.spotify.com/album/4GXxQ2LtIDru2DWisQx0Sv en hier is hun bandcamp site: https://unmaskedmen.bandcamp.com/releases

Richard Seba – Fold you a plane EP

Vorige week hadden we het genoegen de Utrechtse Sing/Songwriter Richard Seba in onze studio te verwelkomen. In 1,5 dag hebben we 7 zelfgeschreven nummers opgenomen bestaande uit zang met gitaar. De nummers zijn met name romantische ballads te noemen met prachtige acoorden op gitaar.

Richard legde de lat erg hoog voor zowel zichzelf als de opnametechnicus om een zo mooi mogelijk resultaat te krijgen. Inmiddels kan ik zeggen dat zijn aanpak ook zeker zijn vruchten heeft afgeworpen. Als alle nummers perfect afgemixt zijn komt hier zeker een link naar het resultaat. [Edit]: en hier is het nummer “Treetops” te beluisteren en te bekijken en hier een impressie van zijn EP release

Sofie de Bruijn – Skyfall

Pas geleden hebben we een bijzondere ervaring gehad in de studio met de opnames van een jonge, 14 jarige zangeres, genaamd Sofie de Bruijn. Ze zong makkelijk en loepzuiver in nagenoeg 1 take de cover van Skyfall van Adele in! Onlangs werd ik gemaild dat ze er zelfs een clip bij hadden opgenomen.
Hier is het filmpje:

Ik heb absoluut geen pitchcorrectie gebruikt bij deze opnames en vond het daarom zeker een post waard. Hier, hier en hier trouwens nog meer prachtige filmpjes van deze zeer getalenteerde jongedame! Ik wens Sofie veel succes met haar ongetwijfeld succesvolle zangcarrière!

Hanimatie (ilLuster) – Filmpje Fietsersbond

Voor een animatie filmpje van Hanneke van der Linden (o.a. bekend van het wereldberoemde animatie gezelschap il Luster) hebben we onlangs met twee stemacteurs een voice over opgenomen voor haar nieuwe animatie filmpje.

Opnames voice over Fietsersbond

Het filmpje is voor de Fietsersbond Nederland en heeft als doel het illustreren van de voordelen van de Fiets boven de auto. De beide stemacteuren, Michiel Snijders (Illuster) en Chris Scwencke speelden bevlogen reporters die in de animatie een fietser en een automobilist volgen in hun route naar het werk. Het leverde enkele hilarische momenten op die mooi op de band gekomen zijn. De animatie is nog niet helemaal klaar maar als dat zover is gaat hier zeker een linkje gepost worden 🙂

Next Page »